Vyhledávání


Kontakt


E-mail: tyze@seznam.cz

Alex Louis Armstrong

15.12.2009 22:43

Alchymista silné paže, major Alex Louis Armstrong (Arekkusu Rui Amusutorongu) je jedním ze státních alchymistů, ač to tak někdy podle jeho chování nevypadá. Je velice citlivý, často pláče radostí nebo někoho objímá, což může být vzhledem k jeho síle a postavě nebezpečné. Armstrong je na svoji sílu náležitě hrdý, stejně tak na své svaly, které neváhá předvést a při každé příležitosti odhazuje košili. V takových situacích se vedle jeho těla objevují malé růžové hvězdičky. Na druhou stranu se Armstrong v případě potřeby chová velice vážně, zodpovědně a spolehlivě. Nemá rád násilí a nevyhledává boj, vždy se snaží řešit spory dohodou.

Armstrongova rodina patří k jedněm z nejbohatších. Její členové od pradávna vynikali v nejrůznějších odvětvích a disciplínách a major je na ně velice hrdý, proto je také často zmiňuje, např. při boji. Sám zvládá hned několik těchto rodinných technik. Jeho alchymistické dovednosti jsou tedy kombinací jeho síly a odkazu jeho předků. Využívá speciální mosazné boxery, díky nimž dokáže přetvořit věci pouhým úderem. Mimo střel a bariér, které používá v boji, umí vytvořit i sochy sama sebe. Podle všeho má také výtvarné nadání.

Major Armstrong je velice důležitým a cenným spojencem Roye Mustanga a Elricových bratrů, i když ti z toho nejsou dvakrát nadšení. Bezmezně důvěřuje svým podřízeným, je laskavý a dobrosrdečný.