Vyhledávání


Kontakt


E-mail: tyze@seznam.cz

Edward Elric

15.12.2009 22:48

Edward Elric

Edward Elric nebo také Ocelový alchymista (Hagane no Renkinjutsushi) je nejmladším státním alchymistou v dějinách Amestrisu. Vyrůstal v malém městě Rizemboolu, kde žil se svou matkou Trishou a mladším bratrem Alphonsem. Jeho otec, Van Hohenheim, od rodiny odešel. Ed ho proto z duše nenávidí, i když právě po něm zdědil své alchymistické nadání, díky kterému ho mnozí nazývají géniem.

Po smrti matky s Alem dál rozvíjeli své schopnosti za jediným účelem - přivést svoji matku zpátky k životu. Poruší jeden ze tří zákazů alchymie a pokusí se o lidskou transmutaci. Ta se ale nezdaří a Al o ní přijde o celé tělo a Ed o levou nohu. Aby zachránil bratra, obětuje svou pravou ruku a připevní jeho duši k prázdnému brnění. Proto má místo těchto končetin vysoce kvalitní, ocelové automaily (odtud také jeho armádní přezdívka). Ty pro něj vyrobily Winry a Pinako Rockbellovi.

Ed je sice na jednu stranu inteligentní (navzdory svému věku se pokusil o lidskou transmutaci a zůstal naživu), ale na druhou stranu také velice tvrdohlavý. Špatně snáší kritiku a ironické poznámky, hlavně pokud jsou ze strany jeho nadřízeného, plukovníka Roye Mustanga, o němž často mluví jako o zatraceném plukovníkovi. Plukovníkovo dobírání se často týká Edova vzrůstu. Na svůj věk je Edward velice malý, proto přehnaně reaguje na sebemenší zmínku na svoji výšku. V manze tvrdí, že měří 165 cm včetně svých vlasů a bot s podrážkou. Často se také chová dětinsky - hlavně, pokud má vypít mléko. Navzdory tomu všemu je ale velice vyspělý a soběstačný.

Na rozdíl od ostatních alchymistů, kteří musí kreslit transmutační kruhy, může Ed vytvořit takový kruh pouhým spojením rukou. Při transmutacích rychle mění tvar, vlastnosti a chemické složení látky, dokáže dokonce využít prvků obsažených v lidském těle proti nepříteli.

Jak v první, tak ve druhé sérii ho v originálním znění namluvila Romi Paku (Toushiro Hitsugaya - Bleach, Kurara - Blood +, Teresa - Claymore, Elena - Devil May Cry, Temari - Naruto, Tao Ren - Shaman King).