Vyhledávání


Kontakt


E-mail: tyze@seznam.cz

Izumi Curtis

15.12.2009 22:50

Izumi Curtis

Izumi Curtis (Izumi Katisu) je velice zručnou alchymistkou a učitelkou Eda a Ala. Po smrti jejich matky souhlasila, že je bude trénovat. Neučila je ale pouze alchymii, ale také bojová umění a psychologii. Vycházela tak ze svého vlastního výcviku, kdy ji její učitel poslal v zimě na měsíc do pohoří Briggs na severu země.

Izumi působí násilnickým dojmem. Neváhá s Edem a Alem na potkání bojovat a uštědřit jim tvrdé rány. Na druhou stranu se k nim chová ochranitelsky a jsou pro ni jako vlastní synové. S manželem Sigem vede řeznictví v městečku Dublith. Nemají žádné děti, protože když Izumi čekala jejich první dítě, onemocněla a dítě přišlo na svět mrtvé. Lékař řekl, že už nikdy nebude moct mít děti a ona se v zoufalství pokusila svého mrtvého syna oživit. Transmutace se ale nepovedla a Izumi přišla o některé vnitřní orgány. Proto někdy (obzvláště při boji) kašle krev a dokáže transmutovat bez kruhu. Smrt dítěte ji ale od manžela neodloučila, spíš naopak - oba se chovají jako právě zamilovaní a Sig na svou ženu velice žárlí.

I když je Izumi talentovaná, odmítá se přidat ke státním alchymistům. Sama o sobě skromně říká, že je jen kolemjdoucí hospodyňka. Na hrudi má modré tetování a typické jsou pro ni domácí pantoflíčky s nápisem WC.

Mluví ji Shoko Tsuda. ???